A „MeMOOC angol és magyar nyelvű on-line képzési központ létrehozása és üzemeltetése”

TÁMOP-4.1.2.F-15/1-2015-0001 projekt zárásával kapcsolatos sajtómegjelenések

 

minap.hu

2015. november 25.

 

Angol és magyar nyelvű online képzés a Miskolci Egyetemen

 

Csaknem 600 millió forintos európai uniós támogatásból angol és magyar nyelvű online képzési központot hozott létre a Miskolci Egyetem és az egri Eszterházy Károly Főiskola. Eddig több mint 700-an regisztráltak és nem csak egyetemisták.

Az ingyenes online kurzuson a mindennapi életben használható informatikai ismeretek szerezhetők meg. A hallgatók maguk is használják a rendszert. Azt mondják, hogy szélesíti látókörüket, és segít nekik az eligazodásban ez a képzési forma. A végzős Tamás Judit például elmondta, sok segítséget ad a tanulmányai során, ki tudja teljesíteni a látókörét.

A Miskolci Egyetem az Eszterházy Károly Főiskolával közösen, 592 millió forintos európai uniós támogatásból hozta létre az online képzési központot. Kusper Gábor, a projekt szakmai vezetője ismertette, a kurzusok magyar és angol nyelven is elkészültek. Eddig több mint 700 ember regisztrált az oldalon, és több mint 3000 kurzus felvételénél járnak.

A projekt célja az, hogy a felsőoktatási intézmények az eddiginél is aktívabban vegyenek részt a digitális világban. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja elmondta, 128 tantárgy kerül fel a rendszerbe.

– Szeretnénk segíteni a tanulást, az informatikai kultúra fejlesztését Magyarországon, illetve a szűkebb régiónkban, Miskolcon is – hangsúlyozta.

Az online képzési programba nemcsak a Miskolci Egyetem hallgatói, hanem bárki bekapcsolódhat. A témakörök gyakorlatközpontúak, az informatika széles területét fogják át.

http://minap.hu/cikkek/angol-es-magyar-nyelvu-online-kepzes-miskolci-egyetemen

 


 

 

boon.hu

2015. november 26.

 

A minőségi képzés érdekében a Miskolci Egyetemen

 

Kétnyelvű online képzési központot hoztak létre a Miskolci Egyetemen.

 

Az ország legújabb informatikai oktatási platformját hozta létre 592 millió forintos uniós támogatásból a Miskolci Egyetem az egri Eszterházy Károly Főiskola partnerségével. A most létrejött online képzési központ stratégiai célja, hogy minőségi informatikai szakembereket biztosítson az infokommunikációs technológiai szektor és a kiemelt húzóágazatok számára. A kiemelt célok között szerepel, hogy növekedjen az informatikai területen végzett diplomások száma is. Mindez megvalósulhat, hiszen a most létrejött online képzési forma mellett korszerű tartalmakat is létrehoztak széles körű ingyenes hozzáféréssel, így az új képzések nagyobb teret nyerhetnek a Miskolci Egyetem oktatási palettáján, hangsúlyozták a szakemberek a program eredményeit bemutató tegnapi zárókonferencián.

 

http://www.boon.hu/a-minosegi-kepzes-erdekeben-a-miskolci-egyetemen/2961885


 

edupress.hu

2015. november 26.

 

Kétnyelvű online képzési központ a Miskolci Egyetemen

Az ország legújabb informatikai oktatási platformját valósította meg 592 millió forintos támogatással a Miskolci Egyetem az egri Eszterházy Károly Főiskola partnerségével. A központ a "MeMOOC angol és magyar nyelvű online képzési központ létrehozása és üzemeltetése" című TÁMOP-4.1.2.F-15/1-2015-0001 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

A most létrejött online képzési központ stratégiai célja, hogy minőségi informatikai szakembereket biztosítson az infokommunikációs technológiai szektor és a kiemelt húzóágazatok számára. A célok között szerepel, hogy növekedjen az informatikai területen végzett diplomások száma is. Mindez megvalósulhat, hiszen a most létrejött online képzési forma mellett korszerű tartalmakat is létrehoztak széleskörű ingyenes hozzáféréssel, így az új képzések nagyobb teret nyerhetnek a Miskolci Egyetem oktatási palettáján. Ezt hangsúlyozták többek között november 25-én, a program eredményeit bemutató zárókonferencián a projekt megvalósításában közreműködő szakemberek…

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=34432


 

eszak.hu

2015. november 26.

 

A minőségi képzés érdekében

Kétnyelvű online képzési központot hoztak létre a Miskolci Egyetemen

http://www.eszak.hu/kultura/2015/11/25/a-minosegi-kepzes-erdekeben.eszak


 

mese online

(Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület)

2015. november 26.

 

Kétnyelvű online képzési központ a Miskolci Egyetemen

http://www.meseonline.hu/?Hirid=34432


 

Miskolc Tv

2015. november 27.

 

Csaknem 600 millió forintos európai uniós támogatásból angol és magyar nyelvű online képzési központot hozott létre a Miskolci Egyetem és az Eszterházy Károly Főiskola.

Eddig már több mint hétszázan regisztráltak, és nem csak egyetemisták, azért, hogy tájékozódjanak vagy tájékozottabbak legyenek az informatika világában…

 

http://minap.hu/video/angol-es-magyar-nyelvu-online-kepzes-miskolci-egyetemen


  

hirlevel.egov.hu

2015. november 28.

 

Elindult Magyarország leginnovatívabb online programozó iskolája, a MeMOOC.hu!

„A Miskolci Egyetem az egri Eszterházy Károly Főiskola partnerségével, a „MeMOOC angol és magyar nyelvű online képzési központ létrehozása és üzemelteltése” című pályázat keretében elindította az ország legújabb oktatási platformját!

A távoktatás, online tanulási formák kialakítása már régóta foglalkoztatják a megvalósító partnereket, ugyanis nemzetközi szinten ma már számos, un. MOOC rendszer vált elérhetővé. A Miskolci Egyetem kezdeményezésére hazai szinten is megvalósult az ország legújabb MOOC rendszere. 

http://hirlevel.egov.hu/2015/11/28/elindult-magyarorszag-leginnovativabb-online-programozo-iskolaja-a-memooc-hu/

 


 

megazin.uni-miskolc.hu

2015. november 30.

 

Kétnyelvű online képzési központ a Miskolci Egyetemen

http://megazin.uni-miskolc.hu/aktualitasok/735/ketnyelvu_online_kepzesi_kozpont_a_miskolci_egyetemen


 

ujnemzedek.hu

 

Kétnyelvű online képzési központ a Miskolci Egyetemen

http://ujnemzedek.hu/gyorshirek/ketnyelvu_online_kepzesi_kozpont_a_miskolci_egyetemen-11439


  

erettsegi.com

 

Online képzési központot hoz létre az ME és az EKF

 

Több mint 592 millió forintból valósul meg a “MeMOOC angol és magyar nyelvű online képzési központ létrehozása és üzemeltetése” projekt, amelynek stratégiai célja az infokommunikációs technológiai (IKT) szektor és a …

Elolvasom a(z) Educatio Press oldalon.

http://erettsegi.com/hirek/online-kepzesi-kozpontot-hoz-letre-a-me-es-az-ekf/

 


 

osztalyfonok.hu

 

Kétnyelvű online képzési központ a Miskolci Egyetemen

A most létrejött online képzési központ stratégiai célja, hogy minőségi informatikai szakembereket biztosítson az infokommunikációs technológiai szektor és a kiemelt húzóágazatok számára. A célok között szerepel, hogy növekedjen az informatikai területen végzett diplomások száma is.
(Forrás: Edupress)

 

http://www.osztalyfonok.hu/index.php?hirfull=1


 

infoklaszter.hu

 

Zárórendezvényéhez érkezett a TÁMOP-4.1.2.F-15/1-2015-0001 számú projekt, melynek célja  a MeMOOC angol és magyar nyelvű on-line képzési központ létrehozása és üzemeltetése volt…

…Horváth Ádám az IVSZ oktatási igazgatója az informatikus utánpótlás kihívásai címmel mutatott rá arra, hogy hiányszakma az informatikus és ez nemcsak Magyarországra, hanem az egész világra igaz. Valamit utalt arra is, hogy nagyon kevés a női programozó és ezen változtatni kell…

http://infoklaszter.hu/index.php/hu/hireink/tagvallalati-hirek/649-memooc-online-egyetem-zaro